Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Σουπιά με άγρια χόρτα


Υλικά
-1 σουπιά μεγάλη (1 κιλό περίπου η δύο μικρές)
-4 -5 κρεμυδάκια φρέσκα
-μισό ματσάκι μάραθο
-περίπου ένα κιλό άγρια χόρτα
-2 κουταλιές της σούπας πολτό ντομάτας
-αλάτι, πιπέρι

-Σε μια κατσαρόλα μεγάλη βάζουμε νερό να βράσει. Ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας αλάτι. Καθαρίζουμε τα χόρτα και όταν βράσει το νερό τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Όταν τα χόρτα βράσουν τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με λίγο από το ζωμό τους.
-Καθαρίζουμε τη σουπιά και την κόβουμε σε κυβάκια. Σε τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμυδάκια αφού τα ψηλοκοψουμε και ρίχνουμε τη σουπιά για να τσιγαριστεί ένα λεπτό περίπου. Στη συνέχεια ρίχνουμε νερό για να βράσει. Ρίχνουνε το μάραθο,το αλάτι και το πιπέρι. Λίγα λεπτά πριν γίνει ρίχνουμε τον πολτό και τα βρασμένα χόρτα με το ζυμω τους. Αφήνουμε μέχρι να δέσουν για 3 -5 λεπτά.

Σημείωση : αντί για άγρια χόρτα μποτείτε να βάλετε σπανάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου